Predsjedništvo SPS-a prihvatilo ostavku Mrkonjića

Predsjedništvo je u isto vrijeme još jednom sugerisalo koalicionom partneru Ujedinjenim regionima Srbije da “preuzme svoj dio odgovornosti u procesu rekonstrukcije”, navodi se u saopštenju SPS-a.

Sa obzirom na to da će glavni cilj rekonstrukcije biti ekonomska i finansijska konsolidacija i razvoj, SPS je zaključio da je neophodno razdvojiti ministarstvo koje se bavi finansijama od onog koji se bavi ekonomskim razvojem.

Socijalisti su naveli da će, ako ne bude temeljne rekonstrukcije Vlade, “biti potrebno definisanje novog koalicionog sporazuma kako bi Vlada Srbije mogla da nastavi da ostvaruje svoje ciljeve u interesu Srbije i njenih građana”.

Na sjednici, koja je trajala više od tri časa, Predsjedništvo SPS-a je analiziralo rad svih funkcionera iz reda socijalista u javnoj upravi i ovlastilo predsjednika Ivicu Dačića da tokom rekonstrukcije Vlade predloži odgovarajuće kadrovske promjene.

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić večeras je javno, pred medijima, na sjednici Glavnog odbora stranke podnio ostavku na mjesto ministra odbrane Srbije, čime je započeta rekonstrukcija Vlade.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender