19. 08. 2022.

SNS i SPS danas o rekonstrukciji vlade

URS će, kako je najavljeno, ovog vikenda održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će predsjednik stranke informisati najviše rukovodstvo o razgovorima i dogovoru sa koalicionim partnerima.

Lideri stranaka vladajuće koalicije razgovarali su u juče o rekonstrukciji vlade, ali ni poslije jednoipočasovnog sastanka, koji je najavljivan kao početak raspleta, niko od učesnika i njihovih stranaka nije nagovjestio da li su partneri postigli saglasnost o personalnim rješenjima i drugim pitanjima razmatranim u okviru procesa rekonstrukcije.

Član predsjednoštva Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović izjavila je danas da scenariji mogu da budu različiti ukoliko koalicioni partneri ne pokažu odgovornost i ponovila da izbori nisu prvo rješenje SNS-a. Komentarišući mogućnost da URS ne bude sastavni dio koalicije, ona je za RTS rekla da to zavisi od odluke organa te stranke, odnosno od njihovog shvatanja odgovornosti.

“Lično bih bila veoma razočarana time. Bilo bi čudno da neko ko je zaista najmanji partner trenutno, ali sa istim obavezama i odgovornostima, ne želi da pokaže odgovornost”, rekla je Joksimović i dodala da ne očekuje da će se to desiti.

Na pitanje kako komentariše ocenu predsjednika Srbije da su problemi u ekonomiji, policiji, tužilaštvu, a ne u sportu, ona je istakla da su problemi u tim resorima veliki i da to niko ne spori.

“Cilj rekonstrukcije i jeste da probamo da institucionalizujemo te resore, baze za izgradnju pravne države”, rekla je Joksimović i dodala da to ne znači da će se izgubiti iz vid i svi drugi sektori u društvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender