26. 09. 2022.

Priveden Željko Vulić i njegova dva sina – tri policajca povrijeđena

U Banjaluci od rane zore odvija se prava drama. Više desetina policajaca opkolilo je automobil u kome se nalazio Željko Vulić i njegova dva sina, koji je na taj način pokušao da onemogući građevinskim mašinama gradnju pristupnog puta.

Nakon prepirke, policija je uz upotrebu sile izvukla Vulića iz automobila i vezanog ga uvela u vozilo marice.

Policija je uz upotrebu sile, uhapsila i Vulićeva dva sina.

Tri policajca zadobila su povrede, od kojih jedan teže, potvrdila je za Kontakt radio portparolka Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Marija Markanović. Prema njenim riječima članovi porodice Vulić na lični zahtjev odvedeni su na zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo da li su povrijeđeni prilikom privođenja.

Policija je prethodno uklonila sva vozila iz Ulice Svetozara Markovića, koja ostala u blokadi, zbog čega se bune stanari ove ulice.
Za sada se manja grupa ljudi okupila, dajući podršku porodici Vulić, koja se bori za pristupni put do njihove kuće koji želi da sruši Grand trejd, kako bi bio izgrađen pristupni put ka stambeno-poslovnom objektu koji ovaj firma gradi u blizini Medicinske elektronike, u centru Banjaluke.

Najavljen je i dolazak gradonačenika Banjaluke Slobodana Gavranovića, koji je juče demantovao navode da je grad Banjaluka tražio intervenciju policije na gradilištu Grand trejda.

Podsjećamo, porodica Vulić vodi pravnu bitku za pristupni put, koji želi da sruši Grand trejd zbog izgradnje poslovnog centra.
Željko Vulić je nekoliko put svojim tijelom spriječavao bager da uruši taj put, tvrdeći da tako brani opstanak svoje porodice.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender