23. 09. 2021.

Vučić podnio ostavku na mjesto ministra- započeta rekonstrukcija Vlade

Vučić je naglasio da će od sada obavljati samo funkciju prvog potpredsjednika Vlade, te potvrdio da je prihvatio ostavku ministra poljoprivrede Gorana Kneževića i Predsjedništvu stranke predložio da razmotre prijedloge ostavki ministra sporta Alise Marić i ministra kulture Bratislava Petkovića.

“Mislio sam da mogu, mislio sam da sam mlađi. Sada vidim da u isto vreme ne mogu da igram i na poziciji centarfora i centarhalfa”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je ključna riječ rekonstrukcije modernizacija zemlje, što traži ogromnu odgovornost svih.

Ukoliko SNS ima snage da četiri ministra zamijeni boljim, Vučić je rekao da očekuje da to učine i koalicioni partneri. Ukoliko ne bude kooperativnosti i dogovora oko rekonstrukcije, sljedeći korak biće izbori, naglasio je Vučić.

On je najavio da se kroz dva-tri dana mogu očekivati nova hapšenja funkcionera iz SNS-a, koji, kako je rekao, na vrijeme nisu shvatili njegovo upozorenje da neće biti nedodirljivih.

“Nema gospodina nedodirljivog ni gospođe nedodirljive, neki od vas dragi članovi Glavnog odbora moraće da daju objašnjenja za nečasne radnje istražnim organima”, poručio je Vučić.

Nastavak sjednice Glavnog odbora SNS-a je nakon javnog obraćanja Vučića zatvoren za javnost.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender