23. 09. 2021.

Vulići zavedeni od opozicije

Komentarišući poziv lidera SDS-a Mladena Bosića ministru unutrašnjih poslova Srpske Radislavu Jovičiću da podnese ostavku, Dodik je rekao da Bosić pokušava da iskoristi svaki slučaj da bi “napravio smutnju”.

Dodik je naveo da je juče u Banjaluci na sceni bila potpuno zakonita aktivnost policije, kao i da je gradska uprava postupala zakonito.

“Svako ko želi može izvršiti uvid u spis i vidjeti da je to potpuno zakonito, a da su Vulići, nažalost, žrtva /poslanika PDP-a Branislava/ Borenovića i nekih koji su mjesecima pokušavali da tu prave kvazi-politiku”, rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je dodao da niko nije dirao imovinu Željka Vulića, već da je pristupni put koji se nalazio na gradskom zemljištu sada promijenjen i nalazi se, takođe, na gradskom zemljištu.

“Ako je bilo ko trebao nešto da kaže, onda je trebalo da kaže policajcu kojem je Vulić polomio obje noge. Kada Bosić bude imenovao ministra, neka ga i smjenjuje”, rekao je Dodik.

On je izrazio žaljenje što porodica Vulić nije našla način da sa zvaničnim institucijama Grada postigne dogovor i što je dozvolila da bude izmanipulisana.

“Pogotovo žalim zbog povreda policajaca na radnom mjestu i apsolutno je neopravdano od Vulića što je to učinio. Imao je sudske institucije i sva rješenja su do sada bila protiv njega”, podsjetio je Dodik.

On je naveo da su određeni mediji na ovom pitanju pokušali da stvori sliku šire politike ugrožavanja ljudi. “Ovaj proces traje neopravdano dugo samo zato što su gradska uprava i nadležne institucije htjele sa Vulićima da nađu zajednički dogovor”, rekao je Dodik.

On je naglasio da ovo pitanje nije problem između vlasnika preduzeća “Grand trejd” Mileta Radišića i Željka Vulića, jer je formalno Vulić zaustavio gradnju na gradskom građevinskom zemljištu, a ne na svojoj parceli.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender