26. 01. 2022.

URS ostaje u Vladi, Dinkić dijeli ministarstvo

URS je spreman na personalne promjene, navodi se u saopštenju i podsjeća da su sva tri ministra – i Dinkić i potpredsjednica vlade Suzana Grubješić i ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović – mandate stavili stranci na raspolaganje.

U saopštenju je navedeno da je URS, u okviru temeljne rekonstrukcije Vlade, spreman i na promjenu državnih sekretara i svih ostalih funkcionera.

“Predsjedništvo me je ovlastilo da o konkretnim rješenjima razgovaram sa koalicionim partnerima u Vladi, koja će svakako zavisiti od strukture nove Vlade i nadležnosti koje će ona imati”, naveo je Dinkić u saopštenju.

Lider URS-a obrazlaže da njegova stranka prihvata podjelu odgovornosti u Ministarstvu finansija i privrede i prijedlog koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora.

“Јuče sam razgovarao sa Vučićem i Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS. Ko god to da bude moći će da računa na moju punu podršku”, ističe Dinkić.

Ujedinjeni regioni Srbije su, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, na sjednici Predsjedništva kojoj su prisustvovali i republički poslanici, donijeli odluku da daju svoj pun doprinos temeljnoj rekonstrukciji Vlade.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender