26. 01. 2022.

Zvezda želi Širaka

Crvena zvezda želi da dovede napadača Širaka, rivala Partizana u 2. rundi kvalifikacija za LŠ, Ismaela Beka Fofanu, saznaje “Sport”.

U Ljutice Bogdana su očigledno pomno pratili dvomeč najvećeg rivala sa šampionom Jermenije, i bili impresionirani onim što je 24-godišnji napadač iz Obale Slonovače pokazao.

Fofana nije bio strijelac protiv “crno-belih”, ali je pravio mnogo problema odbrani srpskog šampiona, kako u Gjurmiju, tako i u Beogradu, što svojom visinom i snagom, što odličnom pokretljivošću.

Fofana se 2013. godine vratio u Širak iz iranskog Zob Ahana, i već na debiju za šampiona Jermenije postigao het-trik protiv Tre Penea iz San Marina. U prethodnom mandatu u Gjurmiju postigao je 14 golova na 30 utakmica.

Visok je 184 centimetra, a nastupao je za mlade selekcije Obale Slonovače. Ukoliko bi prešao u Crvenu zvezdu, ne bi imao pravo nastupa za “crveno-bele” u Evropi, jer UEFA ne dozvoljava promjenu takmičenja u istoj polusezoni.

Sport ističe da su pregovori dva kluba već počeli, a da bi Zvezda transfer platila dijelom novca koji je zaradila od prodaje Luke Milivojevića Anderlehtu (oko 3 miliona evra).

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender