23. 01. 2022.

4 voćke za predivnu kožu

Jednostavne promjene životnog stila, poput svakodnevnog konzumiranja voća, mogu vam pomoći da imate zdravu, sjajnu i predivnu kožu. Voće poboljšava ten, podmlađuje kožu te je prirodno hirdatizira. Pored toga, ono poboljšava i teksturu kože usljed čega koža izgleda mlađe. Voće je bezbjedno te nema neželjene nuspojave. Ono ne sadrži toksine te nudi mnogobrojne koristi, kako za izgled kože, tako i za cjelokupno zdravlje.

 

Banane

Banane su bogate vitaminima A, B i E te se ponašaju kao sredstvo protiv starenja. Kada je riječ o izgledu kože, odlične su i za unutrašnju i za spoljnu upotrebu. Ako želite da napravite masku, dovoljno je da pomiješate jednu bananu i kašiku meda. Banane su, takođe, bogat izbor vlakana, minerala, magnezijuma i kalijuma; one vam mogu pomoći da imate pravilnu cirkulaciju te poboljšavaju imunološki sistem. I, na kraju, one su i više nego savršena zamjena za nezdravu užinu.

 

Limun

Obzirom na njegov visok sadržaj vitamina C i prirodna svojstva izbjeljivanja, limun je i više nego dobar za posvjetljavanje fleka na koži, ožiljaka od akni i tonusa kože. Započnite dan tako što ćete popiti čašu mlake vode sa sokom od jednog limuna i kašičicom meda na prazan stomak. Ovaj napitak pomaže u borbi protiv celulita te čisti kožu iznutra.

 

Narandže

I one su odličan izvor C vitamina koji poboljšava teksturu kože, uklanja mrlje i prirodno usporava proces starenja. Osim što ih možete konzumirati u čvrstoj ili tečnoj formi, od narandži možete napraviti i piling. Osušite narandžinu koru, napravite od nje prah i čuvajte ga u hermetički zatvorenoj posudi. Prah koristite kao prirodni piling jednom do dva puta sedmično kako biste imali čistu i sjajnu kožu.

 

Jabuke

Sadrže veliku količinu antioksidanata, sprečavajući oštećenja ćelija i tkiva i djeluju kao sredstvo protiv starenja. One smanjuju pojavu bora. Ako želite da napravite odličnu hidratantnu masku, potrebno je da pomiješate svježe cijeđeni sok od jabuka sa medom i nanesete na lice; sačekatje da se maska osuši i isperite.

 

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender