23. 01. 2022.

Bh. »panter« ukrao nakit vrijedan 40 miliona evra?!

Nakit prestižne firme izraelskog milijardera Leva Levieva je ukraden oko podneva sa izložbe u Hotelu “Karlton enternasional”.

Policija nije mogla da potvrdi izvještaje medija da je pljačkaš bio samo jedan i da je odnio pun kofer dragulja.

Luksuzni hotel “Karlton” mjesto je radnje filma Alfreda Hičkoka “Uhvatiti lopova”, u kojem je Keri Grant glumio provalnika. Hotel koji ugošćava bogataše je na ekskluzivnom šetalištu Kroazeta, a bjekstvo iz njega je lako.

Džonatan Sazonof, stručnjak Muzeja bezbjednosti za velike krađe, kaže da je veoma mala vjerovatnoća da će se ukradeni nakit ikada naći jer ga lopovi mogu rastaviti i lako prodati.

Kan je izgleda omiljena meta ove godine – maja su izvedene dvije velike pljačke nakita, tokom filmskog festivala.

Sazonof je rekao da će policija ispitati da li je pljačka u nedjelju povezana s nedavnim bjekstvom iz zatvora jednog od navodnih pripadnika bande kradljivca dragulja “Pink Panter”.

U četvrtak je član te bande Milan Poparić, iz BIH, pobjegao iz zatvora u Švajcarskoj pošto su njegovi saučesnici vozilom srušili kapiju zatvora i savladali čuvare rafalima iz automata AK-47, saopštila je policija.

Policija kaže da su pripadnici “Pink Pantera” osumnjičeni u nizu smjelih krađa. Po podacima Interpola, ta banda je napadala prodavnice luksuznih časovnika i nakita u Evropi, na Bliskom Istoku, u Aziji i SAD, i od 1999. odnijela plijen ukupne vrijednosti veće od 330 miliona evra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender