Nisu tražene obustave istrage

Jedinica za profesionalne standarde sprovodi istragu u slučaju Vulić

“Istraga je u toku. Jedinica za profesionalne standarde vrši svoj posao i kad završi istragu informaciju možete dobiti od načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka”, rekao je danas Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će rezultati istrage Jedinice za profesionalne standarde biti poznati sigurno u toku ove sedmice, te da ih ne treba požurivati.

“Da ih ne požurujemo neka kvalitetno urade svoj posao, rezultati će biti u toku sedmice sigurno”, rekao je Jovičić.

Na pitanje da li će MUP Srpske podnijeti tužbu protiv Željka Vulića za napad na ovlašteno službeno lice, Jovičić je rekao da je to u nadležnosti načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

“Kada se sve okolnosti ispitaju, procijeniće se da li treba i da li ima elemenata za podnošenje krivične prijave”, kaže Jovičić.

Govoreći o desertifikovanim policajcima, Jovičić je naveo da nema govora o vraćanju u službu policajaca, koji su na bilo koji način prekršili bilo koju zakonsku odredbu.

On je rekao da je Zakon o prijemu u radni odnos jasno definisao te procedure i pod tim procedurama će se eventualno primiti neko iz reda desertifikovanih policajaca.

Jovičić kaže da u ovom trenutku ne zna koliko će u radni odnos biti primljeno desertifikovanih policijaca.

On je odbio da komentariše zahtjeve pojedinih opozicionih stranaka za njegovu smjenu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender