13. 08. 2022.

Milena Lazić: Mehmedović me 13 dana nezakonito držao u zatvoru

“Tada su mi oduzeli `golf 2`‚ vrijedan 25.000 maraka, ličnu kartu i ostala dokumenta. Do danas mi to nije vraćeno, a Mehmedović nije odgovarao, jer me je 13 dana bespravno držao u zatvoru“, rekla je Lazićeva.

Ona je za “Glas Srpske” izjavila da su je saslušavali Mehmedović, tadašnji načelnik policije u Tešnju, i njegov pomoćnik Anto Borić pokušavajući da je prisile da prizna da se sin njene tetke, koji je tada bio predsjednik lokalnog SDS-a, sastajao sa Radovanom Karadžićem.

“Predlagali su mi da budem njihov saradnik i da će mi u tom slučaju dati sve dozvole za kretanje. Šemsudin mi je rekao: `Priznaćeš da si nosila poštu i da si nabavljala oružje ili ćeš da sarađuješ`. Kad sam odbila saradnju, Šemsudinov policajac mi je stavio pištolj na čelo. Morala sam da potpišem da sam nabavljala oružje”, rekla je Lazićeva koju je spasio Crveni krst, prebacivši je u Jelah.

Ona je dodala da su batinanja Srba u Tešnju bila su svakodnevna, a da su zarobljenici vođeni na kopanje rovova.

“Poznanici su mi pričali da su mudžahedini i tešanjski Bošnjaci igrali fudbal sa odsječenom srpskom glavom, ali ja to nisam vidjela“, rekla je Lazićeva i dodala da je Mehmedović izdavao naređenja da se svaki drugi dan prikuplja oružje u selu Medakovo gdje su živjeli Srbi.

Potpredsjednik SDA i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović osumnjičen je za ratni zločin u predmetu “Ozren”, te da je u više navrata posredno, ali i lično svjedocima počinjenih zločina prijetio likvidacijama.

Izvor iz istrage rekao je ranije da je SIPA početkom jula Tužilaštvu BiH dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ometanje rada pravosuđa sa spiskom osoba koje će biti likvidirane ako Mehmedović bude uhapšen.

SIPA je “predmet Mehmedović” finalizovala početkom jula i on je uhapšen 19. jula, a poslije saslušanja predat je Tužilaštvu BiH koje ga je pustilo na slobodu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender