Srpska ostala bez velikog pravnika

Dekan Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta Vitomir Popović rekao je da je Trbojević bio ugledan advokata i da se ne mogu zaboraviti njegovo stavljanje na raspolaganje narodu Republike Srpske u vrijeme njenog stvaranja.

“Od Milana smo mogli još učiti, a mi tvoje kolege i prijatelji s ponosom ćemo te se sjećati”, rekao je Popović.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović istakao je da je danas otišao ne samo veliki čovjek, već i pravnik koji bi bio od velike koristi u kriznim situacijama.

Bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Vladimir Lukić rekao je da je Trbojevićevo prisustvo u Vladi davalo visok nivo raspravi.

“Milana Trbojevića ću se vječno sjećati kao izuzetnog radnika, pravnika i mog velikog prijatelja”, istakao je Lukić.

Komemoraciji u Banskom dvoru, osim članova porodice, prisustvovali su član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, članovi ranijih vlada, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Republike, stručne javnosti, te brojni mediji.

Milan Trbojević u svojoj karijeri radio je kao pravnik u privredi, sudija Osnovnog i Okružnog suda u Sarajevu, advokat, a na prvim višestranačkim izborima izabran je za poslanika u Skupštini BiH.

Od formiranja Republike Srpske bio je potpredsjednik u prvoj vladi premijera Branka Đerića, savjetnik u Vladi Vladimira Lukića i ministar pravde u prvoj vladi Milorada Dodika. Tokom života bavio se i sportskim radom.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender