23. 01. 2022.

Ljubav: 3 načina da budete neodoljivi u muškom društvu

Samopouzdanje!

Jedna od najprivlačnijih osobina koju možete imati svakako je samopouzdanje. Prirodno nas privlače osobe koje su samouvjerene i samopouzdane. Jedan od razloga je to što smo skloni da se divimo ljudima koji imaju osobine koje bismo voljeli mi da posjedujemo. A samopouzdanje je jedna od osobina koju ne posjeduju baš svi. Možda ste pomislili kako da izgradite samopouzdanje? Postoji tako mnogo načina na koje se to može postići, a prva stvar koju možete uraditi jeste da se ponašate kao da ga imate. To može biti i više nego moćno, ali samo ako ste dosljedni.

To možete uraditi na nekoliko načina i potrebna vam je vježba. Stajanje uspravno i gledanje ljudi u oči dok sa njima pričate dobar je početak. Posmatrajte ljude koji se čine samopouzdanima i počnite da praktikujete njihov način ponašanja. Osmijehnite se, pozdravite druge i budite vi ta osoba koja će započeti konverzaciju. Možda će vam se srce skupiti od straha, ali to samo vi treba da znate! Ovakav način ponašanja odličan je preduslov za razvoj drugih osobina i što to više radite one će se više i razvijati. Većini muškaraca su samouvjerene žene veoma privlačne!

 

Nemojte biti tako fini…

Ovo je daleko veći asprekt privlačnosti nego što većina žena shvata. Naravno, ne postoji ništa loše u tome što je neko fin, ako se to radi iz pravih razloga i ako postoje drugi kvaliteti koji se slažu sa tom osobinom. Nažalost, pojedine osobe se prikazuju finima zato što: a) moraju da kompenzuju nedostatak drugih pozitivnih osobina; b) one su izuzetno nesigurne i očajnički žele da udovolje ili c) žele nešto od vas. U ova tri slučaja, biti “fin” nije baš dobra osobina i učiniće osobu svakakvom, samo ne privlačnom.

Da li ste ikada upoznali nekoga za koga ste u početku mislili da je fina osoba, a tokom vremena, kada ta osoba nije od vas uspjela dobiti ono što je htjela, vidjeli ste njeno pravo lice i “mračnu” stranu? Ili, možda ste se nekada družili sa osobama koje su bile toliko očajne da dobiju vašu naklonost da su se uvijek slagale sa vama, uvijek se smijale na vaše šale i uradile bi sve što im tražite? Koliko poštovanja imate prema ljudima koji se tako ponašaju? Vjerovatno vrlo malo, ako i toliko. A, da ste upoznali takvog muškarca, vjerovatno biste pobjegli glavom bez obzira.

Većina muškaraca želi ženu koja zna da se bori za sebe, koja kaže “ne”, koja se ne boji da izrazi svoje mišljenje čak i kada se ono ne podudara sa njegovim. To ne samo da je intrigantno, već i pokazuje samouvjerenost i snagu žene. To ne znači da se ne trebate nikada složiti sa njegovim mišljenjem ili mu negirati svaki put, čak i onda kada je on u pravu. Umjesto toga, potrebno je da mu pokažete da vam nije potrebno njegovo odobravanje i da znate razmišljati svojom glavom. A to vas čini veoma privlačnom i zanimljivom.

 

Nikada ne pričajte o svojim manama!

Sasvim je u redu da, kada ste već nekoliko mjeseci u vezi, pričaš o svojim nesigurnostima i drugim malim manama. Ali, na samom početku, nema potrebe da o tome pričaš! On bi trebao da se fokusira na tvoje jače strane, a ne na mane pa bi svakako bilo mudro da o njima i ne diskutuješ.

Primjera radi, kao i 95% žena na svijetu, i ti vjerovatno mrziš izgled svojih butina i željela bi da si par kilograma mršavija. Ali, nemoj se njemu žaliti na izgled svog tijela. Sačuvaj tu temu za ćaskanje sa prijateljicama. Kada mu se požališ, on će osjećati pritisak da te razuvjeri i uputi kompliment, što mu može biti pomalo neprijatno. Dopusti mu da ti udijeli kompliment kada on to istinski bude želio. Takođe, ako se ne sviđaš samoj sebi, on se može zapitati zašto bi se njemu sviđala. Ako on misli da ti dobro izgledaš i da si odlična “prilika”, nemoj mu uništavati percepciju pokušavajući da ga uvjeriš u suprotno!

 

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender