Završeni razgovori o rekonstrukciji

Sastanak lidera vladajuće koalicije, čija je tema bila rekonstrukcija Vlade Srbije, počeo je u podne i trajao je oko dva sata. Premijer Ivica Dačić obratiće se oko 17 časova novinarima i obavijestiti ih o ishodu dvodnevnih razovora.

Premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar Mlađan Dinkić počeli su razgovore o rekonstrukciji juče popodne.

Poslije četvoročasovnog razgovora u kabinetu premijera nije bilo izjava.

URS je u nedjelju saopštio da pristaje na podjelu ministarstva finansija i privrede i da bi u tom slučaju Mlađan Dinkić ostao ministar finansija.

Pojedini mediji, međutim, tvrde da Dinkić pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede nije obezbjedio ostanak u Vladi Srbije.

U Ujedinjenim regionima Srbije su, za sada nezvanično, prokomentarisali da je “ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realna opcija kao i ostanak SPS-a u vladi bez Ivice Dačića”.

Ne može se, kako kažu, ponoviti situacija kao u prošlom mandatu vlade, kada je Dinkić napustio kabinet Mirka Cvetkovića u kojem su ipak ostali ministri iz URS-a.

Naprednjaci su na sjednici Glavnog odbora stranke najavili promjenu četiri svoja ministra: odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta, Aleksandra Vučića, Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.

Predsjedništvo SPS-a prihvatilo je zahtjev funkcionera stranke i ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da bude razriješen funkcije u Vladi Srbije, ali se ne zna da li je i to jedini ministar iz redova socijalista koji će biti promijenjen.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender