18. 01. 2022.

SNS sutra donosi odluku o budućnosti Vlade

“Nismo razgovarali o tome da li će biti izbora ili ne. Ovo je nova situacija i želimo da sutra dobro razmotrimo sve i donesemo dobru odluku”, rekao je Stefanović povodom prijedloga premijera Srbije Ivice Dačića da Vlada nastavi rad bez URS-a ili da se, u slučaju da SNS to odbije, ide na izbore ili da se formira druga koalicija.

Stefanović je rekao da je razlog za različit stav SPS-a i SNS-a o URS-u Mlađana Dinkića “vizija da što šira grupa ljudi treba da radi dobro za Srbiju”.

“Lider SNS-a Aleksandar Vučić je želeo da svi koji su uradili nešto dobro nastave sa tim i da se to dobro i realizuje. To je bio razlog našeg drugačijeg pogleda, ali to nije ni podrška ili nekakva `nepodrška`”, rekao je Stefanović za B92.

On je istakao i da SNS nije tražila od Dačića da se odrekne jedne od svojih funkcija – premijera ili ministra unutrašnjih poslova.

“Naravno da to nećemo tražiti, to nije uslov SNS. Vučić je podneo ostavku na mesto ministra odbrane i obrazložio svoju odluku. Smatramo da je to odgovorno. Drugi neka odlučuju o svojim funkcijama”, rekao je Stefanović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender