23. 01. 2022.
Nova runda dijaloga o pravosuđu

Ukinut pritvor Zoranu Miliću

Odlukom Suda Miliću je određen kućni pritvor, a izrečena mu je i zabrana putovanja, uz oduzimanje svih važećih putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH.

Sud je Miliću zabranio sastajanje ili povezivanje na bilo koji način sa saučesnicima i svjedocima, te svim ostalim licima koji imaju bilo kakva saznanja o ovom predmetu.

Optuženom je zabranjeno prisustvovanje javnim i privatnim društvenim okupljanjima, te posjećivanje ugostiteljskih objekata i objekata u kojim se odvijaju društvene aktivnosti.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, ponovo će mu se odrediti mjera pritvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Optužnica tereti Milića da je za vrijeme oružanog sukoba između HVO i Armije BiH, kao pripadnik brigade “Nikola Šubić Zrinjski”, na području opštine Busovača, zajedno sa Zoranom Marinićem, postupao suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender