18. 01. 2022.

URS izašao iz Vlade, Dinkić više nije ministar

Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije /SPS/, rekao je u obraćanju medijima da su neprihvatljivi zahtjevi koje je Dinkić iznio u okviru razgovora o rekonstrukciji Vlade.

On je istakao da je ovom upoznao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i predložio Srpskoj naprednoj stranci /SNS/ da nastave “da rade zajedno još bolje, najbolje u interesu Srbije”.

“Ukoliko SNS to ne prihvati jedino rešenje da idemo na izbore, ili eventualno da se pravi neka nova koalicija bez SPS-a, na primer SNS, DS i URS”, rekao je premijer Srbije.

On je istakao da je, imajući u vidu da su ekonomija i finansije postali najvažnija pitanja za budućnost Srbije, “ne dovodeći u pitanje bilo čiji integritet predložio Dinkiću da ne bude više ministar finansija i ekonomije, ali da ostane u Vladi i da sam predloži resor i funkciju koja bi bila prihvatljiva”.

Dačić je naveo da ga je Dinkić obavijestio da želi bude potpredsjednik Vlade za strane investicije, da vodi Aenciju za strana ulaganja i promociju izvoza /SIEPA/ i da bude ministar saobraćaja, infrastrukture, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva.

“Govoreći politički, u interesu onoga što je najbolje za Srbiju, smatram da je ovakav predlog Dinkića neprihvatljiv i predlažem da Vlada nastavi da funkcioniše bez Mlađana Dinkića i URS-a”, rekao je Dačić.

On je istakao da je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je i lider SNS-a, u razgovorima o rekonstrukciji Vlade Srbije izrazio spremnost da se nađe najbolje rješenje.

Poslije obraćanja medijima, Dačić će se sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sa kojim će u zgradi Predsjedništva razgovarati o rezultatima razgovora o rekonstrukciji Vlade.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender