18. 01. 2022.

Velika akcija FBI- uhapšeno 150 pedofila

Riječ je o najvećoj akciji protiv iskorišćavanja djece u istoriji FBI.

Pomoćnik direktora FBI-jeve jedinice za kriminalističke istrage Ronald Hosko rekao je da je većina maloljetnika, koja ima od 13 do 16 godina, oslobođena tokom trodnevne operacije u 76 gradova.

Djeca su iskorišćavana na raznim lokacijama, uključujući parkinge za kamione, motele i kazina, ali i na drušvenim mrežama i sajtovima za advertajzing. U nekim slučajevima, djevojčice su podvođene i na velikim sportskim događajima poput “Superboula”, finala američkog fudbala.

Prema Hoskovim riječima, meta su bila naročito ranjive grupe djece, koja su iskorišćavana duži vremenski period.

 

Djevojčice su zavodili komplimentima i ponudama, nuđeno im je da zarade novac. A onda bi bile zarobljene u krug nasilja, droge i zlostavljanja – kaže Hosko.

 

Operacija je obavljena u saradnji sa lokalnim, državnim i saveznim bezbjednosnim snagama, te Nacionalnim centrom za nestalu i iskorišćavanu djecu.

Prerušeni agent FBI sa jednom od žrtava u hotelskoj sobi Šef Centra DŽon Rajan istakao je da je operacija pod nazivom “Širom zemlje” pokazuje obim svakodnevnog iskorišćavanja i prodaje američke djece, mnoge putem interneta.

Da bi razotkrili lanac prostitcije, agenti FBI su se prerušavali u “klijente” koji su se sa devojčicama sastajali u hotelskim sobama. Na taj način je identifikovan najveći broj djece-žrtava.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender