BiH će ispuniti uslove MMF-a

Bevanda je Muna upoznao o provođenju ciljeva iz “Mape puta” i radu koordinacionog mehanizma o kojem će, početkom septembra na sastanku u Briselu, upoznati sve učesnike, evropske zvaničnike i političke lidere iz BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

On je tokom oproštajne posjete ambasadora SAD izrazio zahvalnost za značajnu ulogu koju ta zemlja ima u izgradnji društva u BiH, za dugogodišnje prijateljske odnose SAD prema BiH, te za podršku koju SAD daju na putu ka integrisanju BiH u NATO i EU.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH poželio je Munu uspjeh u nastavku karijere i izrazio nadu u nastavak uspješne saradnje BiH i SAD.

Mun je rekao da će BiH i dalje imati podršku SAD i naglasio da njegova zemlja izuzetno cijeni i daje punu podršku posvećenosti  Bevande i Savjetu ministara BiH u prevazilaženju izazova s kojima se suočavaju.

On je istakao da je za dalji razvoj BiH u narednom periodu neophodno postići dogovor u vezi sa vojnom imovinom, te da BiH neće postati kandidat za NATO dok to pitanje ne bude riješeno, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba raditi na otklanjanju problema koji su prouzrokovali gubitak sredstava od IPA fondova, prijeko potrebnih za poboljšanje ekonomske situacije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender