18. 01. 2022.

SNS danas o prijedlogu Dačića

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić predložio je juče nakon sastanka sa lidera koalicije da vlada nastavi rad bez Ujedinjenih regiona Srbije i lidera URS Mlađana Dinkića, i poručio da, ukoliko Srpska napredna stranka ne prihvati taj prijedlog, predstoje izbori ili neka nova vladajuća koalicija bez socijalista.

Dačić se poslije toga sastao sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem a na sastanku je dijelom učestvovao i vicepremijer Aleksandar Vučić.

Nikolić je apelovao na vladu, posebno na Srpsku naprednu stranku, da ubrzano okončaju rekonstrukciju i nastave reforme, poručivši da za izbore uvijek ima vremena.

U međuvremnu, lider URS Mlađan Dinkić je na konferenciji za novinare optužio premijera da obmanjuje javnost u želji da zadrži premijersko mjesto, a što se URS-a tiče, dodao je, oni će ubuduće biti konsturktivna opozicija.

U očekivanju da naprednjaci odgovore na ponudu premijera ostaju potpuno različita viđenja razgovora koji su vođeni prekjuče i juče i između lidera SNS, SPS i URS, a koja su iznijeli Dačić i Dinkić.

Premijer tvrdi da je ponuda koju je Dinkić iznio juče sasvim neprihvatljiva, lider URS kaže da je za SNS ta ponuda bila prihvatljiva, što mu je lično, kako je rekao, potvrdio Aleksandar Vučić.

Dačić prijedlog Dinkića da bude potpredsjednik zadužen za investicije vidi kao opasnost od stvaranja novog superministarstva, do lider URS to objašnjava željom da radi, dovodi investitore i da zaposli Srbiju.

Konačno, premijer je napomenuo da nije želio da ponižava ni Dinkića, ni URS, pa mu je ponudio da bira neki treći resor, izuzev finansija i privrede, za koje premijer smatra da ih Dinkić nije dobro vodio.

Dinkić je, međutim, kazao da je premijer bio iznenađen što je URS pristao da se resor privrede i finansija podijeli, pa kako to nije očekivao, uplašio se za svoju funkciju ako te resore dobije SNS, i zato je odlučio da više ne sarađuje s URS-om.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender