25. 10. 2021.

Uskoro konkurs za desertifikovane policajce

“Imamo dobre namjere i pokušavamo da riješimo ovaj višegodišnji problem”, rekao je Jovičić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima udruženja desertifikovanih policajaca, diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova i Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u radni odnos neće biti primljena lica koja ne ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Jovičić je naveo da u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske trenutno imaju upražnjena 83 radna mjesta za srednju stručnu spremu, te da desertifikovanim policajcima neće biti povezan radni staž.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić ocijenila je da bi bilo veoma značajno da u MUP Srpske budu zaposleni desetifikovani policajci i diplomirani pravnici unutrašnjih poslova.

“Naši desertifikovani policajci su časni i pošteni ljudi, a njihov doprinos u radu MUP-a Srpske bio bi dragocjen. Zapošljavalje školovanih mladih ljudi bi bilo značajno, jer je MUP-u potrebno podmlađivanje kadrova”, rekla je Jondićeva, napomenuvši da je resorni ministar opredijeljen za rješavanje ovih problema.

Predsjednik Udruženja diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Aleksandar Mirošljević naglasio je da je oko 300 nezaposlenih svršenih studenata Visoke škole unutrašnjih poslova.

“Imamo ozbiljan problem i u policijskim agencijama na nivou BiH koje ne primaju naše svršene studente i ne znamo zbog čega je to tako. Naš kadar je veoma stručan i obrazovan, a njihovim angažovanjem unaprijedio bi se ukupan kvalitet u policijskim strukturama“, rekao je Mirošljević.

Predsjednik Udruženja desertifikovanih policajaca Republike Srpske Drago Smiljanić kaže da su u ostvarivanju prava desertifikovani policajci imali podršku Venecijanske komisije.

“Protivpravno nam je raskinut radni odnos. Nadam se da će naš problem biti u narednom periodu sistematski riješen i u skladu sa postojećim zakonskim propisima“, rekao je Smiljanić, podsjetivši da Udruženje zastupa interese više od 70 desertifikovanih policajaca.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender