17. 08. 2022.

Svaki treći vozač ne poštuje ograničenje brzine

Svaki treći vozač na gradskim ulicama vozi brže od propisane brzine, rezultat je istraživanja Grada Banja Luka i Auto-moto saveza RS. Naime, u okviru medijske kampanje “Uspori – život je najvažniji“, koja je trajala od 5. do 15. jula, Grad Banja Luka i AMS RS su proveli istraživanje o brzini vožnje na gradskim ulicama. Snimanja brzine vozila obavljena su na šest lokacija u gradu, i to u ulicama kralja Petra I Karađorđevića, Omladinskoj, krajiških brigada, Karađorđevoj, Olimpijskih pobjednika, te na Bulevaru srpske vojske.
Prema podacima iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, za vrijeme snimanja evidentirano je ukupno 3.040 vozila. Od tog broja, 67% vozača vozilo je po saobraćajnim propisima, dok je 33% vozilo brže nego što je dozvoljeno.
Najnepovoljnija situacija je u Ulici krajiških brigada, gdje je čak 59% vozača vozilo brzinom iznad dozvoljene, te u Ulici kralja Petra I Karađorđavića (lokacija kod Fabrike duvana), gdje 52% vozača nije poštovalo saobraćajne propise u vezi sa ograničenjem brzine.
Podsjećamo, u 2012. godini, na gradskom području, dogodila se 2.401 saobraćajna nesreća, u kojima je 16 lica izgubilo živote, dok su 92 lica teško povrijeđena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender