10. 08. 2022.

Želim najbolje stručnjake u vladi, makar bili i stranci

Vučić je potvrdio da je definisan spisak ministara koji odlaze, a da se radi na definisanju spiska onih koji će ih zamijeniti, kao i da će se potruditi da to budu stručni ljudi.

“A da li ćemo uspeti, videćete za sedmicu i dve”, ističe vicepremijer.

On naglašava da se mora promijeniti ponašanje i da će rezultati doći.

“Problem je što se ovde sve dočekuje sa cinizmom. Moramo prestati da stalno zameramo, kritikujemo i umanjujemo značaj svega što se uradi”, kazao je Vučić. “Razmišljam i o drugim strancima, razmišljam i razgovaram, ali imena neću reći jer će jedan biti ‘mali, sed i debeo’, drugi ‘visok, štrkljav i bez zuba'… Ali mi takvih kadrova nemamo, sve naše stranke ih nemaju. Takva situacija nije od danas, već odavno.”

Govoreći o Stros Kanu, Vučić je rekao: “Postavljam pitanje – čovek koji je 20 godina vodeći finansijski stručnjak, koji nabolje zna kako se prepakuju dugovi, a ko to od nas zna bolje?! Hoćemo da postavimo pametnijeg Srbina, ali ako ga nemamo – što napadamo nekoga ko bi mogao to da radi.”

Na pitanje da li to može biti problem zbog Stros Kanovog moralnog kredibiliteta, Vučić je rekao da će on za to da odgovara u drugim zemljama.

“Ceo svet bi pričao o Srbiji kao mnogo uspešnijoj zemlji nego ranije. Neće on biti ministar, može biti nekakav savetnik, kakav problem imamo sa njim”, kaže Vučić.

Vicepremijer navodi da je sa njim razgovarao, da tema razgovora nisu bili krupni igrači koje bi Stros Kan eventualno mogao da dovede, već da smatra da bi on Srbiji najprije mogao da pomogne oko javnog duga i “prepakivanja dugova”.

“A neki samo napadaju, jer sam se ja setio toga”, kaže Vučić.

Dodaje da će biti rasvetljene sve afere, pa i one vezane za premijera, i izrazio nadu da istrage neće dovesti u pitanje stabilnost vlade.

Vučić je, gostujući u specijalnoj emisiji TV B92, naveo da neće dozvoliti da se nastavi kriminalna praksa pritisaka na pravosudne organe, kakva je bila u prošlosti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender