19. 08. 2022.

Mrkonjićani proslavljaju krsnu slavu Ilindan

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića sinoć je nekoliko hiljada Mrkonjićana proslavilo Svetog proroka Iliju, krsnu slavu opštine Mrkonjić Grad.

Sveštenici Mrkonjićke eparhije obavili su vjerski obred, nakon čega je uslijedilo lomljenje slavskog kolača. Slavskoj ceremoniji su prisustvovali brojni gosti, među kojima i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Nada Tešanović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić je rekla da je slava i prilika da se sumiraju rezultati rada u protekloj godini.

“Značajno je da smo u prošloj godini uspjeli da broj zaposlenih povećamo i da su sve naše ustanove i preduzeća poslovala pozitivno u ovim teškim vremenima”, rekla je Aničićeva i dodala da su uspješno izvršene sve obaveze prema budžetskim korisnicima.

Ona je objasnila da je u protekloj godini pokrenut proizvodni pogon u Baraćima, tj. fabrika za proizvodnju peleta, uspješno je okončan stečajni postupak u fabrici tekstila “Mladost” i Italijani su potpisali ugovor za izgradnju fabrike silicijuma u Mrkonjić Gradu.

Nakon ceremonijalnog dijela nastupilo je slavlje uz popularnu muzičku grupu “OK bend”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender