23. 01. 2022.

Prvi investitori na lokaciji tehnološkog biznis parka do kraja godine

“Ovo je prvi korak u oblasti stvaranja uslova i boljeg ambijenta u Banjaluci za razvoj privrede u samom gradu“, ocijenio je Gavranović nakon potpisivanja ugovora.

On je dodao da bi prvi investitori na lokaciji tehnološkog biznis parka u Ramićima pored Banjaluke mogli doći do kraja ove godine.

Gavranović je rekao da je grad lokaciju bivše fabrike “Unis valjaonica HVT” u Ramićima još prije četiri godine kandidovao kao potencijalnu lokaciju za razvoj tehnološkog biznis parka i industrijske zone grada Banjaluka, naglasivši da plan izvodljivosti za tehnološki biznis park predviđa zapošljavanje za oko 6.500 ljudi.

On je naveo da će broj zaposlenih zavisiti isključivo od vrste ulaganja investitora koji će doći i sadržaja djelatnosti koja će se tu obavljati, najavivši mogućnost razvoja tekstilne i metalske industrije.

On je pojasnio da se u skladu sa ranije licitiranom cijenom grad prije godinu dana zadužio nešto više od osam miliona te, da će razlika sredstava od 1,9 milion KM biti usmjerena na adaptaciju objekta i stvaranje pretpostavke za brži razvoj tehnološkog biznis parka.

Gavranović je istakao da ima zainteresovanih investitora iz NJemačke, Italije i Austrije, te da je realno očekivati da prvi investitori dođu na ovu lokaciju krajem ove godine.

Ševaljević je istakao da je zadovoljan što je konačno došlo do realizacije ovog ugovora, navodeći da je projekat tehnološkog biznis parka rađen veoma stručno, tako da će budući investitori znati čime raspolažu.

On je rekao da su izmirene sve obaveze, kada je u pitanju povezivanje radnog staža i plaćanja prema PIO za bivše radnicike „Unis valjaonica HVT“.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender