23. 09. 2021.

“Delfini” sedmi na kraju

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa pet golova, po dva su postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović, a po jedan Nikola Rađen, Stefan Mitrović, Vanja Udovičić i Slobodan Nikić.

U ekipi Australije po dva gola postigli su Džoel Svift i Ris Hauden, dok su po jedan postigli Eron Janger, Ejdan Rouč i Ričard Kembel.

Ekipe su u prvoj četvrtini bile izjednačene, a Srbiju je predvodio Filipović sa dva gola. On je, međutim, pri rezultatu 2:2 promašio peterac, ali je Gocić u završnici donio Srbiji gol prednosti.

Vaterpolisti Srbije su u drugoj četvrtini, predvođeni golmanom Branislavom Mitrovićem, zaigrali bolje u odbrani, ali to nisu uspjeli da iskoriste i uvećaju prednost. Ekipe su postigle po dva gola, Rađen i Gocić za Srbiju, a Eron Janger i Svift sa Australiju.

Boljom igrom u napadu predvođeni Filipovićem, vaterpolisti Srbije uvećavali su prednost u trećoj četvrtini. Golove su postigli još Pijetlović i Mitrović za vođstvo od 9:5. Kembel je u završnici golom smanjio zaostatak.

Izabranici Dejana Savića su u posljednjoj dionici dobro igrali i u odbrani i u napadu, dobili je sa 4:1 i ostvarili ubjedljivu pobedu.

Takmičenje na vaterpolo turniru završava se danas. U 22.15 Mađarska i Crna Gora igraju u finalu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender