25. 10. 2021.

“Er Srbija” leti i za Banjaluku

Među prvim novim destinacijama koje će uvesti “Er Srbija” ubrajaju se četiri nedjeljna leta između Beograda i Abu Dabija, a nove destinacije uključuju i letove za Bejrut, Bukurešt, Budimpeštu, Kairo, Kijev, Llubljanu, Prag, Sofiju, Varnu i Varšavu.

Letovi “Er Srbije” počeće da saobraćaju u oktobru ove godine i prerašće u dnevne letove čim nova flota bude u stanju da podrži predviđeno povećanje broja putnika i frekvencija, navedeno je u zajedničkom saopštenju “Er Srbija” i “Etihada”.

Za generalnog direktora aviokompanije “Er Srbija” postavljen je Dane Kondić, koji ima australijsko i srpsko državljanstvo, govori srpski jezik i predvodiće kompaniju nakon kompletiranja regulatornih potvrda.

Kondić je Australijanac srpskog porijekla, a njegovi roditelji su porijeklom sa teritorije Republike Srpske, između Prijedora i Kozarske Dubice.

Planirana unapređenja obuhvataju i proširenje saobraćajne mreže, kod-šer saradnju sa “Etihad ervejzom” i “Er Berlinom”, uz 12 novih destinacija za “Er Srbiju” u Africi, Evropi i na Bliskom istoku koje će biti dodate sadašnjoj mreži od 33 grada gdje je dosadašnja srpska aviokompanija Jat već imala redovne letove.

Novi avion tipa “A319” nosiće oznake “Er Srbije”, a njegova putnička kabina biće uređena prema savremenim standardima koji do sada nisu viđeni na letovima iz Beograda.

Sadašnja flota “Jat ervejza” od deset aviona “Boing 737-300” biće povučena iz redovnog saobraćaja i u kratkom roku zamijenjena iznajmljenim uskotrupnim avionima.

Dugoročnim planom predviđeno je da “Er Srbija” nabavi deset novih uskotrupnih aviona.

Vlada Srbije i emiratska aviokompanija “Etihad” potpisali su sporazum o strateškoj saradnji, kojim se osniva nova srpska nacionalna aviokompanija “Er Srbija” umjesto dosadašnjeg “Jata”.

Na repu aviona “Er Srbije” biće obostrano postavljeni nacionalni grb i boje zastave Srbije.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender