19. 08. 2022.

Sudar voza i autobusa kod Drniša, jedna osoba poginula

Do teške nesreće je došlo u 8.30 sati oko 500 metara prije pružnog prelaza, na kojem navodno nije bila spuštena rampa, između mjesta Badanj i Siverić, kada je voz koji je nailazio iz pravca Knina udario u autobus firme “Autotransport Šibenik” koji se kretao iz Knina ka Drnišu, prenosi “Јutarnji list”.

Uzroci nesreće se još utvrđuju i sve mjerodavne ekipe su na terenu, navodi “Indeks.hr”.

Prema prvim informacijama, povrijeđeno je ukupno 15 ljudi, od kojih devetoro teže, a jedna ženska osoba čiji se identitet još utvrđuje preminula je po dolasku u Opštu bolnicu Šibenik.

Mašinovođa, koji je u stanju šoka, takođe je zatražio medicinsku pomoć u Domu zdravlja u Drnišu, a kasnije bi inspektorima trebalo da da izjavu o čitavom događaju.

Rampe na tom pružnom prelazu još od juče nisu bile funkciji, što je sada glavni fokus istrage, a radi se o veoma prometnoj dionici Šibenik-Drniš-Knin.

Na teren su odmah izašli policija i hitna pomoć, kao i vatrogasci, koji su još uvijek na licu mjesta gdje vrše nadzor da se autobus ne bi zapalio, a drumski i željeznički saobraćaj u toj zoni je obustavljen, navodi hrvatski dnevnik.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender