23. 01. 2022.
Kineska veza: Četvorica pod sumnjom za organizovani kriminal

Uhapšen ubica Nikole Bojovića

Veljović je rekao daje Opačić priveden u saradnji Uprave kriminalističke policije i Žandarmerije u petak u večernjim satima u Kragujevcu.

“Policija Srbije u saradnji sa policijom Crne Gore provjerava da li je privedeni direktno u vezi sa ubistvom, ili je jedan od učesnika u svemu tome”, istakao je Veljović.

Prema njegovim riječima, simptomatično je to što Opačić ima prebivališe u Novom Sadu a uhapšen je u Kragujevcu, i provjerava se ko mu je dao logistiku i po kom osnovu se on nalazio tamo.

“Kroz saradnju sa policijom Crne Gore, mi na ovaj način rasvetljavamo ne samo ovo ubistvo, nego i druga ubistva koja se dovode u vezu sa tom kriminalnom grupom, koja su izvršena na području Crne Gore i Srbije, kao i moguće likvidacije koje je ova kriminalna grupa pripremala na području ove dve republike”, objašnjava Veljović.

Nikola Bojović (39), brat vođe kriminalnog zemunskog klana Luke Bojovića, čije se izručenje iz Španije očekuje, ubijen je 29. aprila u centru Beograda iz vatrenog oružja, sa više metaka.

Nedavno su u Crnoj Gori u zajedničkoj akciji srpske i crnogorske policije uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića i pripremali niz likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori.

Tada su uhapšeni Slobodan Šaranović iz Budve i Ratko Koljenšić iz Nikšića, zbog sumnje da su sa ranije uhapšenim Milošem Delibašićem organizovali i izvršili ubistvo.

Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije podnijelo je crnogorskim pravosudnim organima zahtev za izručenje Šaranovića i Koljenšića osumnjičenih za umješanost u ubistvo Nikole Bojovića.

Zahtev za ektradiciju Ministarstvo je podnijelo u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedjeljak 29. avgusta u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Odluku o ekstradiciji doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja.

O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender