14. 08. 2022.

Veliki požar kod Atine pod kontrolom

Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine djelimično je u toku večeri lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama, saopštila je vatrogasna brigada.

Dalji rizik od širenja vatre prema šumi i naseljima je zaustavljen, navodi se u saopštenju koje je prenijela agencija ANA.

Grčka vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio između mjesta Markopulos i Porto Rafti, 20-ak kilometara od Atine, prenosi AP.

Kako navodi grčka novinska agencija ANA, požar je izbio u rano popodne u regionu Herovuni, a vatrogasna službe je alarmirala sve javne službe u sirem atinskom regionu kako bi se lokalizovao požar koji još bjesni između dva popularna primorska ljetovališta.

Prema riječima portparola vatrogasne brigade, nad požarom još nije uspostavljena kontrola i vatra se širi po baštama kuća i zgrada u Markopulosu, nanoseći štetu pomoćnim objektima u dvorištima, dok vatrogasci pokušavaju da zaustave širenje vatre ka šumitovoj oblasti Kuvaras. Saobraćaj na aveniji Mirinountos je zbog požara obustavljen.

Uzrok požara je za sada nepoznat i istraga je u toku, a ne isključuje se mogućnost zlonamjerne paljevine, navodi grčka agencija.

Grčka se svake godine hvata u koštac sa požarima tokom vrelih, suvih ljetnjih mjeseci, navodi AP, podsjećajući da je 2007. godine više od 70 ljudi izgubilo život u nizu velikih požara.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender