19. 08. 2022.

SNSD: PDP manipuliše javnošću

Ona je na konferenciji za novinare u Zvorniku istakla da PDP neprestano prate kontradiktornosti, te podsjetila da su poslanici te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske godinama stavljali na dnevni red težak položaj i nedovoljnu tehničku opremljenost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, ali da su bili uzdržani tokom glasanja o kreditnom zaduženju za te namjene.

Ona je napomenula i da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, koji je član PDP-a, ne prestaje da šokira javnost Srpske svojim postupcima.

“Umjesto da se bavi obećanjima koja je dao u predizbornoj kampanji, ostaje upamćen po nekoliko priča, prije svega, priči o nekakvom posebnom statusu za Hercegovinu, čime je jasno pokazao da ne poštuje Ustavom utvrđenu strukturu Republike. Potom je u više navrata pokazao nepoštovanje prema instituciji predsjednika Srpske”, navela je Savićeva.

Ona je istakla da je zadnji u nizu takvih Vučurevićevih postupaka i njegov sastanak sa bivšim visokim predstavnikom Volfgangom Petričem, koji je u Srpskoj ostao upamćen po smjenama brojnih republičkih funkcionera.

“Neistina je da je Petrič inicirao sastanak, nego je Vučurević, uz posredovanje Saliha Alijagića, uputio zahtjev za održavanje ovog sastanka”, dodala je Savićeva i ponovila da je jasno da PDP koristi svaku situaciju da manipuliše javnošću i iskoristi dnevne događaje radi prikupljanja političkih poena.

Govoreći o Sudu i Tužilaštvu BiH, Savićeva je podsjetila da su to nametnute institucije koje nemaju uporište u Ustavu BiH, niti u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma, nego su ustanovljene na zahtjev bošnjačkog političkog bloka.

“Ove institucije kompromituju pravosuđe, sistem i pravdu i rade protivno interesima svih građana BiH”, istakla je Savićeva, navodeći, između ostalog, kao primjer nesaradnju tih institucija sa Agencijom za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH u slučaju “Mehmedović”, što još jednom potvrdđuje da su Sud i Tužilaštvo BiH ostali potpuno nijemi, bez obzira na dokaze koje je imala Sipa.

Ona je napomenula da Sud BiH, potpuno suprotno svim pravnim pravilima, retroaktivno primjenjuje Krivični zakon BiH iz 2003. godine za krivična djela počinjena tokom rata u BiH.

Govoreći o zvorničkoj Fabrici glinice “Birač”, Savićeva je rekla da SNSD izražava zadovoljstvo što je u ovom privrednom subjektu, zahvaljujući djelovanju Vlade Srpske, situacija u potpunosti stabilizovana.

Ona je podsjetila da je ova fabrika, prije nego što je preuzela Vlada Srpske, bila na korak od zatvaranja. “Nakon preuzimanja fabrike, obezbijeđene su sirovine, proizvodni proces je stabilizovan i započete su akcije na poboljšanju kvaliteta proizvoda, a preduzete su i aktivnosti i na obezbjeđivanju novih kupaca”, navela je Savićeva.

Prema njenim riječima, SNSD se zalaže da po završetku istražnih radnji i procesa budu sankcionisani svi za koje se utvrdi da postoji odgovornost za ono što se dešavalo u Fabrici glinice prije preuzimanja od Vlade, bez obzira o čijim državljanima je riječ.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender