23. 01. 2022.

Stokić iz penala presudio neugodim Vitežanima

Imali su Borčevi igrači apsolutnu incijativu tokom svih 90 minuta, ali nisu uspijevali da realizuju stvorene prilike. Ipak, imali su i gosti svoje prilike…

Upravo je Vitez prvi zaprijetio u 16. minuti, kada je Brekalo pucao iskosa s desne strane, ali je Avudkić odbranio. U 33. minuti dobra prilika za Borac. Subić je ubacio s lijeve strane, Grujić glavom prebacio loptu na drugu stativu, a Stokić sa svega pet metara šutira u Perkovića.

Nekoliko minuta kasnije, Grahovac dodaje do Stokića, čiji udarac s 15-ak metara odlazi malo pored stative gola gostiju iz Viteza. Do kraja prvog dijela Stokić nije bio precizan glavom nakon ubacivanja Đelmića.

I u nastavku Borac napada, traži prolaz do gola gostiju, koji su se sjajno branili. Grujić je u 58. minuti efektno šutirao makazicama, Perković je odbranio, baš kao i dvije minute kasnije, kada ga je “zaposlio” isti igrač. Grujić je tukao sa 20 metara, no Perković je opet sjajan.

Konačno je Borac poveo u 68. minuti. Rezervista Stefan Dujaković je ubacio, jedan igrač gostiju igrao je rukom u kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na penal. Siguran je bio Stokić.

Sjajnu šansu imao je Stefan Dujaković u 73. minuti nakon dubinske lopte Žižovića, ali je Pranjković odbranio krajnjim naporom. Dvije minute kasnije, Kapetanov udarac iz slobodnjaka brani Avudkić. Sjajni Perković u 84. minuti izbacuje loptu u korner nakon snažnog udarca Radulovića.

Borac je, kako se utakmica bližila kraju, sve više prijetio gostima, ali je Perković jednostavno bio sjajan. U 92. minuti svi su strepili na tribinama. Brekalo je ostao sam, pucao je glavom, lopta je u očima svih bila u mreži, ali je Avdukić nevjerovatnom paradom odbranio.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender