19. 08. 2022.

Veliki uspjeh Misi Frenklin

Amerikanka Misi Frenklin postala je najuspješnija plivačica na svjetskim prvenstvima, osvojila je i šestu zlatnu medalju na jednom takmičenju, pošto je s reprezentacijom slavila u štafeti na 400 metara.

Frenklin ima 18 godina i osim što je postala najuspešnija u ženskoj konkurenciji na SP, popravila je učinak s OI u Londonu, gdje je osvojila četiri zlata i jednu bronzu. Ona je nadmašila rekord koji su zajednički držale Trejsi Kolkins, koja je 1978. osvojila pet zlata, i Libi Triket, koja je to uradila 2007. godine.

Frenklinova se takođe priključuila malom klubu plivača koji su osvajali šest zlata na svjetskim prvenstvima ili olimpijskim igrama, a koji čine Majkl Felps, Mark Spic i Kristin Oto. Uprkos ulasku u istoriju, Misi Frenklin nije proglašena za najbolju plivačicu takmičenja u Barseloni. To priznanje otišlo je njenoj drugarici iz reprezentacije Kejti Ledeki, koja je osvojila četiri zlatne medalje i postavila dva svjetska rekorda. Ona je priznanje dobila prema formuli koja ne računa štafetu i daje dodatne poene za svjetske rekorde, javile su agencije.

:

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender