23. 01. 2022.

Danas se očekuje tropski dan, temperatura do 40 stepeni

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske preporučuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature putuju u ranim jutarnjim ili kasnije poslijepodnevnim časovima.

Režim saobraćaja je izmijenjen na putevima na kojima se izvode radovi, pa se vozačima savjetuje da poštuju privremenu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka na magistralnom putu Rudanka-Karuše izmijenjen je režim saobraćaja zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj.

Povremene obustave traju po 15 minuta, a alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj-Modriča.

Saobraćaj je usporen zbog radova na dionici Srpske Toplice-Karanovac na magistralnom putu Banjaluka-Jajce.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina-Gornja Vijak, a privremene obustave su moguće na dionici Bušletić-Zelinja zbog sanacije kolovoza.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Deminiranje terena i povremene polučasovne obustave saobraćaja od 7 do 15 časova aktuelne su u mjestu Barakovac u opštini Doboj na lokaciji Hodžići – Barakovac.

Na regionalnom putu Karanovac – Kneževo u mjestu Karanovac zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Alternativni putni pravac je Banjaluka-Crna Rijeka-granica Republike Srpske (Ugar)-Jajce-Donji Vakuf-Turbe.

I na putevima kroz Federaciju BiH na kojima se izvode radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije, posebno na pravcima Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Prozor- Tomislavgrad u blizini Varvare.

Putnička i teretna vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila za sada ne mogu proći.

Zbog odrona usporeno se saobraća i na magistralnom putu Jajce-Banjaluka u mjestu Podmilačje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske preporučuju svim građanima koji u inostranstvu imaju potrebe za uslugama prevoza vozila u kvaru ili oštećenog u saobraćajnoj nesreći da mogu kontaktirati Savez na telefon 00387-51-34-1285.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender