23. 01. 2022.

Ivković zadovoljan, nove povrede

On je međutim dodao da ga brinu nove povrede u timu koji je već opterećen povrijeđenim igračima.

Ivković je poslije pobjede nad Letonijom od 67:54 na turniru u Celju otkrio da je Nemanja Nedović izostao iz sastava zbog bolova u skočnom zglobu, kao i da se Bogdan Bogdanović žalio na povredu prepona tokom utakmice.

Na turniru u Celju nisu od početka igrali Vladimir Lučić i Vasilije Micić, takođe zbog povreda.

“Zbog svega toga, ova pobjeda mi daje vjeru da ćemo radom da dođemo do forme potrebne za Evropski šampionat. Prije svega snagom volje, željom i dobrom fizičkom spremom, došli smo do pobjede nad Letonijom, koja je dobar tim koji već četiri godine igra zajedno. Mi smo bili sa puno debitanata, ali su igrači pokazali odličan voljni momenat”, rekao je Ivković za sajt KSS.

Selektor je pohvalio pojedinačan učinak nekih igrača, što ne čini često.

“Nemam običaj nikoga posebno da izdvajam, ali neki igrači su danas ponijeli veliki teret i odigrali sa znatno većom minutažom od planirane. Stefan Marković je morao da igra čak 35 minuta i borio se lavovski. Pored njega i kapiten (Nenad) Krstić i (Nemanja) Bjelica davali su pravi primjer mladim igračima”, rekao je Ivković.

Srbija je odmah poslije popodnevne utakmice krenula za Beograd. U ponjedeljak će imati slobodan dan, a u utorak se nastavljaju treninzi. Sljedećeg vikenda “orlovi” će učestvovati na Trofeju Beograda.
Izvor. B92, Beta, zvanični sajt

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender