16. 08. 2022.

Ne treba ići u rekonstrukciju vlasti

Šarović je istakao da nije siguran da li bi se eventualnom rekonstrukcijom Savjeta ministara BiH u ovom momentu bilo šta promijenilo, te da ne vjeruje da su ključni politički akteri spremni za takvo nešto.

On je za “Dnevni avaz” rekao da je aktuelni sastav Savjeta ministara BiH, uprkos činjenici da je stalno bio pod određenom dozom pritiska, ipak donosio mjere, odluke i zakone potrebne za evropske integracije BiH.

“Dosta je toga urađeno. U narednim mjesecima uradićemo neke stvari kada je riječ o evropskom zakonodavstvu. U toku su izmjene značajnih zakonskih rješenja u oblastima hrane, veterinarstva i poljoprivrede”, rekao je Šarović.

On je istakao da je, u tom kontekstu, veoma važan i sastanak kod evropskog komesara za proširenje Štefana Filea u oktobru.

Odgovarajući na pitanje kako tumači izjavu predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika da će preispitati odnos njegove stranke sa SDS-om i na nivou BiH, Šarović je rekao da “ima varničenja, drugačijih pogleda na politiku u Republici Srpskoj, ali je do sada saradnja na nivou BiH bila korektna”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender