18. 01. 2022.

Novi ministri poslije razgovora sa stranim ekspertima

Kako navodi list, tek kada se bude znalo da li će strani stručnjaci preuzeti resore ekonomije i finansija, Vučić i premijer Srbije Ivica Dačić moći će do kraja da sklope mozaik rekonstruisanog kabineta.

Prema informacijama lista, lider SNS pregovore sa iskusnim „igračima” iz Velike Britanije, srednje i sjeverne Evrope privodi kraju i ishod je moguć do kraja radne nedjelje. Od tih dogovora, kako je rečeno “Novostima” u vrhu Vlade, zavisiće i sva preostala otvorena pitanja – da li će SNS i SPS “trampiti” neke resore, koliko ministarstava će biti spojeno i razdvojeno i kome će pripasti portfelji koje su vodili funkcioneri iz URS.

Premijer i lider SPS Ivica Dačić je rekao tom listu da nije bitno koja će stranka da vodi koji resor, već je suština da se pronađu najbolji i najstručniji ljudi.

“Najvažnije je da se izaberu ministri koji će na najbolji mogući način da organizuju sistem i da upravljaju njim. U tom smislu, moguća je i zamena nekih resora između SNS i SPS. Prvo je važno da se čuju imena kandidata za portfelje”, rekao je premijer Srbije.

List navodi da će svi ministri koji su dobrovoljno napustili vladu (Mrkonjić, Obradović, Knežević, Petković i Marićeva) i oni koji su isključeni (Dinkić, Grubješićeva i Kalanovićeva), zvanično podnijeti ostavke na sjednici parlamenta na kojoj će se birati novi članovi vlade.

Tako će se obezbjediti pun kontinuitet u radu svih resora i neće biti potrebe za imenovanjem „privremenih“ ministara koordinatora.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender