19. 08. 2022.

SDS: Prerano započeta izborna kampanja

“U pitanju je prerano započeta predizborna kampanja vladajuće stranke u koju su učešće uzeli pojedini intelektualni, pa novinarski krugovi, a ta teza o planiranoj vanjskoj intervenciji u politički poredak Srpske nije ništa novo”, rekao je Savanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se takva teza pojavila početkom godine kada je plasirano “saznanje” o velikim svotama novca namijenjenih kao logistička podrška za rušenje legitimno izabranih predstavnika Srpske, dodajući da su se te prijetnje pokazale kao neosnovane.

“Cijeli koncept prožet je tvrdnjom kojom se želi napraviti identifikacija političke vlasti sa Srpskom, pa se govori o tome da bi promjena vlasti bila jednoznačna sa rušenjem Republike Srpske, a što je apsurdno”, naveo je Savanović.

Prema njegovim riječima, takvim tezama se i pokušava maskirati nesposobnost aktuelne vlasti da se uhvati u koštac sa realnim problemima građana.

Savanović je podsjetio i na stav SDS-a po kojem postojanje usaglašenog djelovanja predstavnika Republike Srpske u institucijama sistema onemogućava bilo koju vrstu spoljnog inženjeringa.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender