17. 10. 2021.

I dalje sa Prištinom nije riješeno pitanje jezera Gazivode

“Što se tiče Kosova i pregovora o energetici, tamo smo otprilike gdje smo bili i prije nekoliko meseci. Naš interes i cilj je da imamo kompaniju koja će da snabdeva i distribuiše struju za sever Kosova”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je na pres-konferenciji ocijenila da je problem Gazivoda ozbiljan i da to nije pitanje samo jednog ministra nego i same vlade, o čemu će još razgovarati.

Povodom godinu dana rada, Mihajlovićeva je rekla da očekuje zaključivanje predugovora o izgradnji novih elektrana u Srbiji i najavila da će insistirati na dovršetku reforme javnih preduzeća u oblasti enegetike.

Ona je rekla da je plan da do 1. novembra 2013. godine bude potpisan ugovor za toplanu Novi Sad i predugovori za termoelektrane Štavalj i Despotovac, a da do 31. decembra bude potpisan predugovor za hidroelektranu Bistrica i Đerdap 3.

Realizacijom ovih projekata Srbija bi dobila 2.200 megavata novih kapaciteta, i investicije u iznosu od nekoliko milijardi evra investicija – prenose beogradski mediji.

Mihajlovićeva je potvrdila da će NIS do 2023. godine plaćati rudnu rentu za vađenje nafte i gasa od tri odsto, umjesto sedam, za koliko se ona zalagala.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender