Porodica i saborci traže istinu o ubistvu Srđana Kneževića

Vijence na spomenik položili su članovi Kneževićeve porodice, delegacija Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, predstavnici Udruženja “Beli vukovi”, boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije, CJB Istočno Sarajevo i drugi.

Zamjenik predsjednika Udruženja “Beli vukovi” Srđan Stevanović izrazio je razočarenje što za 15 godina nije razjašnjeno Kneževićevo ubistvo.

“Postoje institucije koje to treba da urade”, istakao je Stevanović i poručio da “beli vukovi” neće odustati od traženja istine i pravde u slučaju ubistva njihovog komandanta.

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da predstavnici Ministarstva svake godine na dan Kneževićevog ubistva dolaze da odaju počast komandantu elitne jedinice “Beli vukovi”, ali i njenim pripadnicima.

“Nažalost, ne samo kod nas nego i u drugim zemljama postoje zločini koji nikada neće biti riješeni, ali ja sam duboko ubijeđen da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i organi bezbjednosti Republike Srpske istrajati u nastojanju da počinioci budu pronađeni i kažnjeni po zakonu, jer su ubili jednog od najvećih heroja otadžbinskog rata”, naglasio je je Milunović.

Prema riječima predsjednika Odbora Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željka Lalića, borce najviše boli ako neko zna ko su počinioci i nalogodavci Kneževićevog ubistva, ali ih prikriva.

“Najviše nas boli ako je istina da se zna ko su ti ljudi, a da niko nema snage da to kaže i da oni definitivno budu procesuirani. Neću da vjerujem da su iza toga stajali i stoje neki politički moćnici koji ni dan danas ne daju da ti ljudi izađu pred lice pravde”, zaključio je Lalić.

Sin Srđana Kneževića Nemanja rekao je da porodica o istrazi ubistva njegovog oca ne zna ništa više nego javnost i izrazio zabrinutost da rasvjetljavanje ovog slučaja više nikoga ne zanima.

Nakon polaganja cvijeća na spomeniku Srđanu Kneževiću, porodica, saborci i poštovaoci proslavljenog komandanta “Belih vukova” posjetili su njegov grob na porodičnom groblju u selu Tvrdimići i prislužili svijeće.

Srđan Knežević ubijen je 7. avgusta 1998. godine na Palama, ispred zgrade u kojoj je živio. U vrijeme ubistva Knežević je bio zamjenik načelnika CJB Srpsko Sarajevo.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender