24. 10. 2021.

Radnici “Hidrogradnje” u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”

Vođa protesta Obren Elez rekao je da je to jedini zahtjev radnika prema Vladi, jer se samo tako trenutno može riješiti problem ovog preduzeća.

On je dodao da su poslali pisani zahtjev Vladi, ali da ih do sada nije niko kontaktirao, najavljujući nastavak protesta ukoliko ih predsjednik Vlade ne primi.

Elez je naveo da je uzrok situacije u preduzeću, koje je u većinskom državnom vlasništvu, loš menadžment i nebriga resornog ministarstva, kojem su se, kako navodi, obraćali nekoliko puta, ali koje nije povuklo nijedan značajan potez.

“Broj radnika koji je dočekao stečaj spao je na 250 i sada smo po biroima za zapošljavanje”, rekao je Elez.

On je ukazao na kršenje Zakona o stečaju u slučaju “Hidrogradnje”, jer stečaj može da traje do godinu dana, a izuzetno do dvije ukoliko stečajni sudija vodi dva preduzeća ukupne povjerilačke mase do pet miliona KM, dok samo “Hidrogradnja” ima više od dva miliona KM duga.

Predsjednik Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti Dragana Vrabičić rekla je da granski sindikat podržava radnike ovog preduzeća sve dok ne dobiju ono što im pripada po zakonu.

“Zahtjevi radnika nisu megalomanski, jer traže jedino da predsjednik Vlade inicira skupštinu povjerilaca, da se vidi šta i kako dalje u stečajnom procesu”, rekla je Vrabičićeva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender