26. 09. 2022.

Rekonstrukcija Vlade temeljna samo ako Vučić zameni Dačića

Ali, sam Vučić je saopštio da mu bez novih izbora ne pada na pamet da bude predsednik vlade, i to mi, njegovi saradnici, prihvatamo. Ali, Vučić će sigurno biti premijer – istakao je Stefanović.

Komentarišući spekulacije da će čelnu poziciju u parlamentu zamijeniti za funkciju ministra odbrane u rekonstruisanoj vladi, on je naglasio da će SNS i Vučić do posljednjeg trenutka vagati koja su kadrovska rješenja najbolja za državu, a ne partiju.

Na pitanje o spekulacijama da su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i Dačić napravili savez kako bi srušili Vučića i preuzeli dominantnu ulogu u vladajućoj garnituri, Stefanović je odgovorio da ne gleda to kao na neki savez protiv lidera SNS-a.

– Nikolić i Vučić su najbliži saradnici. Često su se i poslednjih desetak godina plasirale te neistine, pošto je to malo zanimljivo medijima, a odgovara i našim političkim protivnicima kako bi posvađali njih dvojicu. Vučić, iako danas ima najveći politički rejting, a time i najveću odgovornost i najveći uticaj u našoj zemlji pokazuje da se konsultuje sa svima i da mu nije samo stalo da stekne neki poen, već da obezbedi najširu stabilnost zemlje – rekao je Stefanović.

On je dodao da je uvjeren da su Nikolićeve namjere u konsultacijama s Dačićem bile da se očuva upravo ta stabilnost i da pokušamo da idemo brže naprijed.

Najavljenu saradnju Vučića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, lidera Demokratske stranke (DS-a), oko projekta “Beograd na vodi”, koju neki vide kao uvod u dogovor SNS-a i DS-a poslije sljedećih izbora, Stefanović je objasnio riječima da se radi “samo o Vučićevom državničkom potezu”.

– Taj veliki razvojni projekat Beograda još nije zaokružen, zbog čega je Vučić izrazio spremnost da razgovara sa Đilasom. To nije privatna stvar ni Vučića, ni Đilasa, već interes građana Beograda – naglasio je Stefanović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender