13. 08. 2022.

U banjalučkom naselju Pavlovac pronađeno 14,3 kilograma eksploziva i oružje

Policija je u banjalučkom naselju Pavlovac pronašla veću količinu različitog oružja, eksploziva i municije, te uhapsila dva lica, saopštio je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Mladen Marić.

Pretresi na više lokacija i objekata u naselju Pavlovac izvršeni su po naredbi Osnovnog suda Banjaluka.

Marić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci izjavio da je riječ o većem broju automatskih pušaka, malokalibarskih pušaka sa optičkim nišanom, više vrsta eksploziva ukupne težine 14,3 kilograma, satnom mehanizmu, više kutija okvira, te municije različite vrste i kalibra.

“Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, policija je lišila slobode lica čiji su inicijali S.Š. i Ž.M, oba iz Banjaluke”, dodao je Marić.

On je rekao da će se dalje mjere i radnje prema licima preduzimati po instrukciji postupajućeg tužioca.

Prema njegovim riječima, ova lica su od ranije poznata policiji, jer su dovođena u vezu sa izvršenjem određenih krivičnih djela.

Marić je rekao da su pripadnici CJB Banjaluka navedene radnje preduzimali pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje će rukovoditi daljim tokom istrage.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeni su Željko Mijatović /43/ i Silvio Šobot /36/ iz Banjaluke, koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom razbojništva 2004. godine na štetu Rajfajzen banke u iznosu od dva miliona maraka.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender