26. 09. 2021.

Ana pobijedila, slijedi Na Li

Oba seta tekla su identično – Ana je povela sa 3:0, Italijanka izjednačila na 3:3, da bi Ivanovićeva u završnici napravila ključni brejk.

Za plasman u četvrtfinale Ana će se boriti sa Kineskinjom Na Li, kojoj je jedini dosadašnji meč predala posle gubitka prvog seta (Berlin, 2006).

Ana je furiozno počela meč, u prva tri gema izgubila je samo tri poena i povela je sa 3:0. Imala je brejk šansu i u četvrtom gemu, ali je Peneta ipak smanjila na 3:1.

U tenisu se stvari vrlo brzo mijenjaju, pa je Italijanka već u narednom gemu napravila brejk, iako je Ana spasla dvije brejk šanse. Uslijedio je još jedan dug gem i ponovo je Peneta bila uspješnija – 3:3.

Gemovi su uglavnom bili dugi, a obje teniserke propustile su po još jednu brejk šansu prije ključnog desetog gema – Ana je propustila dvije vezane brejk, set lopte, ali nastavila je da se bori i realizovala je četvrtu set loptu (6:4).

Maltene identičan scenario sa početka prvog gledali smo i na startu drugog seta – Ivanovićeva je povela sa 3:0, a sada je u četvrtom gemu imala dvije vezane brejk šanse.

Nije ih iskoristila, a onda je Italijanka napravila brejk i smanjila na 3:2. U šestom gemu Ana je propustila još dvije brejk prilike (3:3). U naredna dva gema obje igračice su spasle po nekoliko brejk šansi, da bi Ana u desetom gemu ponovo prelomila i došla do trijumfa.

Jelena Janković ostvarila je pobjedu nad Šeron Fičman, i Zimonjić i Tipsarević ispali su u dublu, a Novak Đoković dobio je svog protivnika u trećem kolu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender