19. 08. 2022.

Čelinac bez vode i narednih dana

Voda je Čelincu isključena iznenada juče od 17.00 do 23.00 časa.

Direktor čelinačkog komunalnog preduzeća “Vodovod” Miloš Zeljić rekao je da je ovo preduzeće nemoćno i da sve zavisi od isporučioca vode.

“Sinoć i danas imamo niz primjedbi naših korisnika koji redovno plaćaju svoje obaveze. Neki od njih nisu u stanju normalno obavljati svoju privrednu djelatnost i prijete nam tužbama ako se restrikcije vode nastave”, istakao je Zeljić.

Prema njegovim riječima, ovakav način uštede vode je diskutabilan, jer pred isključenje korisnici stvaraju rezerve vode, a neutrošenu vrlo često prosipaju kada se ponovo otvore ventili.

Zeljić je dodao da se uvođenje restrikcije ne može dovoditi u vezu sa velikim dugovanjima ovog preduzeća prema banjalučkom “Vodovodu”.

On je naveo da preduzeće “Vodovod” iz Čelinca duguje banjalučkom “Vodovodu” oko 2,3 miliona maraka, ali da su ti dugovi iz ranijeg perioda.

“Posljednjih godina redovno izmirujemo tekuću potrošnju, a stari dugovi se jedino mogu riješiti dogovorom u saradnji sa lokalnim zajednicama i Vladom Republike Srpske, jer su dugovi znatno uvećani baš u vrijeme kad su komunalna preduzeća bila u nadležnosti republičkih institucija”, naglasio je Zeljić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender