Doček moštiju Svetog Pantelejmona

Doček moštiju organizuje se u okviru obilježavanja 21 godine opštine Istočni Stari Grad i 11 godina od osvećenja hrama Svetog Pantelejmona.

“Jedina prilika kada će mošti biti izložene i kada ih vjernici mogu vidjeti biće tada i sutra, 9. avgusta – na dan Svetog Pantelejmona, kada ćemo u hramu imati večernje molitve i bogosluženje”, rekao je Srni sveštenik crkve, jerej Miljan Rađenović, koji je pozvao vjernike da u što većem broju prisustvuju ovom jedinstvenom događaju.

Sutra, na dan Svetog Pantelejmona, Krsne slave opštine, u hramu na Vučjoj Luci sa početkom u 9.00 časova biće služena sveta liturgija, a predviđena je i sveta litija oko crkve, nakon čega će biti organizovan prigodan kulturno-zabavni program.

“Za sve vjernike koji dođu na liturgiju biće priređena takozvana trpeza ljubavi”, rekao je jerej Rađenović.

Doček moštiju Svetog Pantelejmona kojem će prisustvovati sveštenstvo Eparhije dabrobosanske planiran je za večeras u 19.30 časova.

Prethodiće mu služenje parastosa za poginule borce u 18.00 časova u hramu na Vučjoj Luci, kao i svečana sjednica Skupštine opštine Istočni Stari Grad u 18.30 časova.

Opština Istočni Stari Grad osnovana je 14. februara 1992. godine voljom srpskih odbornika opštine Stari Grad, a za prvog predsjednika opštine je izabran Kosta Plakalović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender