16. 08. 2022.

Јablanica – požar izmakao kontroli, kanadera nema

“Sinoć smo uspjeli smiriti požar iznad putne komunikacije između Јablanice i Mostara, dok se situacija od jutros pogoršava. Kako sunce sija, temperatura se povećava, pa se požar budi. Čini mi se da ćemo imati isti dan kao i juče. Požar će se ponovo nekontrolisano kretati prema Donjoj Јablanici, ali i prema masivu Čvrsnice. Drugi požar u rejonu Draganjske planine centralnim dijelom nesmanjenom žestinom ide prema Idbru, dok se drugi krak okrenuo prema našem naseljenom mjestu Dragan Selu. Јučer je 15 vatrogasaca pokušavalo nadljudskim naporima uspostaviti probijene linije kako se požar ne bi širio prema ovom naselju”, izjavio je Omer Drežnjak iz Profesionalne vatrogasne brigade Јablanica.

Dodao je da informacija o dolasku kanadera iz Hrvatske nema, jer je istekao 30- satni dogovor ove zemlje i BiH.

“Nemamo nikakvih informacija o tome da li će kanaderi pomoći u gašenju, jer znam da je tokom jučerašnjeg dana kvota od 30 sati, koliko je međudržavnim sporazumom dogovoreno, istrošena”, kazao je Drežnjak.

Požar u Јablanici bjesni i prijeti putnoj komunikaciji i naseljenim mjestima, vatrogasci daju sve od sebe, ali njihov broj nije dovoljan.

Izvor: Klix.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender