25. 10. 2021.

Guča: Pobjednici orkestar Barka i Demir Kanturovski iz Makedonije

Na međunarodnom takmičenju trubača, pred, kako kažu organizatori, oko 20.000 gledalaca učestvovalo je 11 orkestara: Dejan Јevđić i Barka iz Srbije, Uska – Kan i Levis iz Makedonije, Fešta Band iz Slovenije, Otoni animati i Radio Zastava iz Italije, Tsigunz Fanfara Avantura iz Poljske, Balkanfest Evanger Orkestar iz Norveške, Braća Kadrievi iz Belgije i bend iz Rumunije.

Dragačevski sabor je jedinstveno takmičenje trubačkih orkestara u svijetu i najznačajnija manifestacija sveukupnog narodnog stvaralaštva u Srbiji, a gosti imaju priliku da prate “okršaje” majstora trube.

Na finalnom takmičenju, predviđenom za 10. avgust, snage će odmjeriti 16 najboljih orkestara u Srbiji.

Po programu Sabora lista učesnika broji 1.240 imena – pet pionirskih, 12 omladinskih i 24 seniorska orkestra iz Srbije, 19 kulturno-umjetničkih društava, 29 pjevačkih grupa, kao i osam trubačkih kapela iz inostranstva.

Pored Ace Lukasa, koji je sinoć nastupio u Guči uz bend Dejana Lazarevića, na manifestaciji će svirati Dejan Petrović sa “Big Bendom”, Boban i Marko Marković, kao i orkestri Dejana Lazarevića i Gorana Bregovića.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender