19. 08. 2022.

Muslin više nije trener Krasnodara

Bivši trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin nije više trener ruskog Krasnodara.

Muslin je proveo tri sezone na klupi kluba sa juga Rusije, koju je pretvorio u stabilnog člana Premijer lige Rusije.

On u ponedjeljak nije bio na klupi ekipe, koja je izgubila od Lokomotive 3:1, jer je išao u Minhen na ljekarske preglede.

Ruski mediji tada su prenijeli da je srpskom treneru pozlilo, ali je Muslin kasnije to demantovao i rekao da su u pitanju pregledi zakazani mjesecima unaprijed i da je čitav problem nastao jer Lokomotiva nije pristala da meč pomjeri sa ponedjeljka na nedjelju.

Ispostavilo se da odnosi u klubu nisu toliko dobri, pa je u petak došlo do sporazumnog prekida saradnje.

– Rukovodstvo kluba zahvalno je Slavoljubu Muslinu na velikom doprinosu klubu i želi mu dugu i uspješnu karijeru, navodi se na sajtu kluba.

Na klupi „Bikova” Muslin je sjedio na 83 meča, zabilježio je 31 pobjedu, 20 remija i 32 poraza. U obe sezone u RPL klub je zauzimao solidne pozicije (deveti i deseti).

Poslije 4 kola u ovoj sezoni zeleni su na 11. mjestu sa 4 boda, a u nedjelju dočekuju moskovski Dinamo.

Član generacije koja je Zvezdu vodila do finala Kupa UEFA 1979, Slavoljub Muslin je u dva navrata na klupi crveno-bijelih proveo tri sezone i osvojio tri titule i jedan kup.

Među 15 klubova koje je vodio, uz Zvezdu se ističe Bordo, u kojem je oformio tim u kojem su se proslavili Zidan, Lizarazu i Dugari, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender