19. 08. 2022.

PDP i Ivanić uništili poreski suverenitet Srpske

“Formirali su Upravu za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH i prenijeli više od 60 odsto ukupnih poreskih prihoda u nadležnost institucija BiH i izmjestili ih iz institucija Republike Srpske”, rekao je Tegeltija Srni, reagujući na današnje kritike Ivanića upućene vlasti Srpske.

Prema njegovim riječima, poznato je da PDP “mrzi državne banke i obožava da ih prodaje za jedan evro”, ali bilo bi vrlo interesantno da kažu zašto oni nisu otvorili neku novu banku, već im je jedini cilj bio da prodaju postojeće.

“Nevjerovatno je da Mladen Ivanić zbog svog negativnog stava prema pojedincima i pokušaja da popravi rejting njegove stranke želi da uništi pojedine opštine, pa i cijele regije Republike Srpske”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija tvrdi da Ivanić neprestano šalje poruke protiv preduzeća od čijeg razvoja i rada zavise cijele opštine i regije, navodeći da lider PDP-a možda ne zna koliko fabrika “Birač” znači za Zvornik i cijelu regiju, ali da dobro zna kome su prodali tu fabriku i za koliko novca.

“Radnici `Birča` najbolje znaju šta su ti njihovi kupci radili u toj fabrici i šta su iza sebe ostavili. Mi nećemo dozvoliti da proizvodnja u Zvorniku stane i da ugrozi hiljade radnih mjesta i više od 600 radnih mjesta koja su indirektno vezana za Fabriku glinice”, naglasio je Tegeltija.

On je napomenuo da PDP neprestano šalje poruke građanima Broda da Rafinerija nafte ne treba da radi i da će im tada biti bolje. “Neka odu i pitaju građane kako je izgledalo kada rafinerija nije radila za vrijeme vlasti PDP-a”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija kaže da može da razumije da Ivanić i PDP ne vole vlasnika kompanije “Svislajon” Rodoljuba Draškovića, ali da je nerazumljiv njihov odnos prema Hercegovini.

Napominjući da je PDP bio protiv bilo kojeg projekta koji je pokrenut u Hercegovini, Tegeltija je naveo primjer projekta Čemerno, Fabrike alata, proizvodnje tekstila i gradnje hidroelektrane “Dabar”.

“Neka ljude u Bileći pitaju, treba li im fabrika tekstila ili građane u Trebinju koliko im je važna fabrika alata”, istakao je Tegeltija.

On je dodao da će, bez obzira na takve stavove PDP-a, biti urađeno sve što bude potrebno da se realizuju započeti projekti u Hercegovini i Republici Srpskoj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender